YENİ BİR BAŞLANGIÇ

 

 

 

YENİ BİR BAŞLANGIÇ;

 

Herkese merhaba;

Güzel bir gün bugün.. Müzik ile farkındalığı bir araya getirerek paylaştıkça çoğalan değerler yaratan bu güzel topluluğun bir parçası olduğum için mutlu bir gün..

Çok değerli ve içten paylaşımların yeri burası çünkü, müziğin büyülü etkisi ile birleşmek, gelişmek ve siz okuyucularla burada buluşabilmek heyecan verici. Öncelikle bana bu fırsatı tanıyan Dragos Musiki Derneği Başkanı Sn Serdar Taştanoğlu’na çok teşekkür ediyorum.

Sizlerle birlikte bu sayfadan pek çok yolculuğa çıkacağız. Türk ve dünya gastronomisinden örnekler, lezzet turları, pastane&restoran gezileri, türk mutfağına değer katmış önemli şeflerin hikayeleri, mutfak sırları, püf noktaları, tarifler ve tarihi bilgilerle dolu yazılarda buluşmak dileği ile..

Unutmayın değer üreten her topluluğun bir Şef’i vardır. Mutfağında, müziğin de..

 

Nalan Tarım Oğlakçıoğlu Kimdir?

Türkiye’nin ilk ve tek butik pastacılık dergisi Cake Trend’in imtiyaz sahibi ve yayın direktörü olan Oğlakçıoğlu; bir gastronomi aşığı, araştırmacı ve girişimcidir. Son yıllarda Türkiye’de ve dünyada pastacılık sektöründeki hızlı ivmeyi takip eden ve türk pastacılık sektörünün gelişimi için 7 yıldır gönüllü çalışmalar sürdüren girişimci; sonunda 2 yıl önce başlarda bir blog olan “Cake Trend” topluluğunu basılı bir dergi altında toplamış ve 40 binden fazla pasta şefi ve okuyucuya ulaşmıştır.

Aslen siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü mezunu olan Ankara doğumlu Oğlakçıoğlu; İspanya’nın Madrid şehrinde yaşamakta ve Türkiye İspanya arasında mekik dokuyarak işlerini sürdürmektedir.

8 sene kurumsal firmalarda pazarlama alanında uzman ve yönetici olarak çalıştıktan sonra çocukluk hayali olan pastacılığa yönelmiş ve halen bu tutku ile yoluna devam etmektedir. Lezzet Yazarları Derneği, Türkiye Lezzet Hareketi ve Lezzet Dernekleri Federasyonu üyesidir. Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve restorankuruyorum.com haber portalı yazarlarındandır. 2016 yılında Milliyet Gazetesi’nin Lezzet ekinde Türkiye’de ilk olarak butik pastacılığın önemine dikkat çekmiş ve Pastry&Bakery adıyla tam sayfa yazı, haber ve röportajları yayınlanmıştır.

 

Nalan Tarım OĞLAKÇIOĞLU

02.06.2020

11 Yorum

Ceyda Çiltaş

Ceyda Çiltaş

02 Haziran 2020
Hoşgeldiniz, katılımınız mutlu etti beni,çok güzel paylaşımlar yapacağınıza eminim.Sevgiler..
Hüseyi Hasip Be

Hüseyi Hasip Be

02 Haziran 2020
Süperrr,yazılarınızı bekliyoruz
Nilgün tezer

Nilgün tezer

02 Haziran 2020
Nalan hn. Hoşgeldiniz! Dünya mutfağı denemeleri benim hayatımda olmazsa olmazlarımdır:) Paylaşımlarınızı heyecanla bekliyor olacağım...sevgiler
Suna Gülgüden

Suna Gülgüden

02 Haziran 2020
HOŞGELDİNİZ, YAZILARINIZI MERAKLA BEKLİYORUZ, SEVGİLER!
Sonay Ovissi

Sonay Ovissi

02 Haziran 2020
Nalan hanim merhaba Aramiza hos geldiniz Sizden cok sey ogrenecegimize eminim Konu mutfak ve pasta olunca daha cok sevindim. Paylasimlarinizi sabirsizlikla bekliyorum.
Gülten Aydeniz

Gülten Aydeniz

02 Haziran 2020
Keyif alarak okuyacağımdan eminim. Çok teşekkürler. Hoşgeldiniz.
Nalan Tarım

Nalan Tarım

02 Haziran 2020
Ben de çok teşekkür ediyorum ilginize, hoşbuldum :) İlgiyle takip edeceğim tüm yazıları. Pastacılık sanatının büyülü dünyasında buluşmak üzere.. Madrid’den sevgilerimle..
Serdar Taştanog

Serdar Taştanog

03 Haziran 2020
Genellikle bir topluluğun önüne çıkan veya çıkarılan ki bu topluluk ister okur ister seyirci isterse hayran kitlesi olsun farketmez. "Kendinizi tanıtır mısın ?" şeklindeki ilk sorunun ardından gelecek soru muhtemelen "hobileriniz nelerdir ?"olur . İsabetli ve önemli bir sorudur aslında. Bu soru ile o kişinin kişilik ve ruhsal analizi açığa çıkarılmaya çalışılır. Ben de boylesi bir ortamdaymışcasına ve " hobileriniz nelerdir ?" sorusu soruldugu varsayımı ile yanıtlamaya başlarsam ( ki aslında yıllardır sözlü ve yazılı sizlerin gözönünde olup bir çok gizemi deşifre olmuş biri olmama rağmen) belki çok dile getirme fırsatı bulamadığım ancak kısmen yazılarımda ipuçları verdiğim bir önemli hobim vardır ki bu genel çerçevede "gastronomi " ama mikro ölçeğe indirerek ifade edecek olursam "tatlı,pastayapımı" merakım diyebilirim. Bu çocuklukta başlamış bir ilgi alanım olup annemin evde olmadığı zamanı kollayıp benden iki yaş büyük ablamla hemen mutfağa dalar ama ortak değil herkes bağımsız olarak kendi arzusuna göre bir şeyler üretirdi. Yaptıklarınızı birbirimize ikram edip bir nevi yarışırdır. Ben mozaik pasta veya irmik helvası yapmayıablam un helvası ve kek yapmayı tercih ederdi Allah için hala onun yaptığı un helvası kurabiye poğacayi kimsede yememişimdir Bana göre bu üç kalemde bir numaradır. Hikayeme dönersek ; Her ne kadar mutfağı eski haline getirdiğimizi sanmamıza rağmen Annem mutfağının her noktasına " drone görüntüsü " gibi hakim olduğundan yakayı ele verirdik Ama ikramlarımız ile gelebilecek tepkisini anında bertaraf eder, üstüne üstlük birde övgü alırdık.Belkide buda genlerle ilgili bir şey olsa gerek . Büyük dedemin Larnaka'da bir kebap restoranı olması, iyi bir şef olması iki dayımın annemin iki teyzemin mükemmel bir aşçı olmaları. ablamın erkek kardeşim ve benim herbirimizin şahane spesyaller yapabilmemiz ,oğlumun da aynı yeteneği taşıması onun tarif edilmez bir tat ve koku analizcisi olarak birşeyin içindeki malzemeleri koku ve tad analizi ile anında deşifre edebilmesi belk ide genlerden gelmektedir. Sevgili Nalan'ın aramıza katılması benim için bu nedenle büyük mutluluk. Ona da söylediğim gibi çok başarılı bir pasta, çikolata şefi veya dünya mutfağına hakim uluslarasi büyük otelde bir şef olmak isterdim. Rekarnasyon olursa belkide bu kez bu alanda bir şef olarak karşınıza çıkarım.
nalan tarım

nalan tarım

03 Haziran 2020
Siz çok yönlü birisiniz Serdar Bey, yaparsınız inanıyorum :) yorumunuzu okuyunca kendi çocukluğuma gittim ikiz kardeşim ile en sevdiğimiz şey pasta yapmaktı bizim de.. saatlerce uyumadan başında beklerdik, güzel yıllardı.. İlgi alanları daha çok çocukken ortaya çıkıyor gerçekten, sevgiler
Nurdan Erakıncı

Nurdan Erakıncı

04 Haziran 2020
Nalan hanım merhaba, hoşgeldiniz. Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Sevgiler,
ERTUĞRUL ÖZBAĞ

ERTUĞRUL ÖZBAĞ

04 Haziran 2020
Yazınızı okuyunca eski bir dost ve arkadaşın babası Ermeni Motta pastanelerinin kurucusu Gencoyanlar geldi aklıma,Kızı ile birlikte belli bir ekolünde yetiştiricisi olmuşlardı ,Türkiyede iyi yetişmiş mesleklerden biri de pastacılık ,yurt dışında pattisiyeri olarak tecüme dececeğimiz bu ekmek ,fırın ,çörek ,pasta yapanları şimdi çok da seviyoruz. Yazınız için çok teşekkürler, Çok yerinde bir lezzeti anlattınız bizlere.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.